A sütimet eredetileg fel akartam tekerni de sajnos ezzel a tésztával ez nem kivitelezhető. :)
A tésztához
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 16,5 dkg darált dió
- 1 dkg liszt
A krémhez
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 2,5 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2,5 dkg darált dió
A máz (ugyanaz mint a Brownie-nál csak fele annyi mennyiségben)
- 22,5 dkg vaj
- 1/2 ek méz
- 1 ek víz
- 5 dk porcukor
- vaníliáscukor
- 1 mokkáskanálnyi ecet
- 1 dkg kakaópor
A tészta elkészítése
A fehérjét habbá verem, majd mehet bele apránként a cukor és jó keményre felverjük. Ezután szintén apránként hozzákeverjük a diót, végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd 220 fokon megsütjük kb 10-15 perc alatt. Figyeljük a tésztát.
Közben elkészíthetjük a krémet. A tejben elkeverjük a lisztet és a tojást és lassú tűzön besűrítjük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral hozzáadjuk a tejkrémet és a diót és szépen elkeverjük.
Az összeillesztés
Ha a tészta kihűlt 3 sávra vágjuk. Én vékonyan megkentem a lapokat baracklekvárral mielőtt ráraktam a krémet. Az alsó lapra betöltjük a krém felét, ráhelyezzük a következő lapot mehet a krém másik fele végül ráhelyezzük a fedőlapot. A tetejét csurgatva, nem egyenletesen becsíkozzuk a csokimázzal.
A csokimáz elkészítése
A vajat, a mézet megolvasztjuk, mehet hozzá a víz a porcukor és a kakaópor. Ha szép egynemű, felolvadt benne minden levesszük a tűzről, hozzáadjuk az ecetet, és becsíkozzuk vele a sütit.
Ehhez a mázhoz fontos a porcukor használata, különben ropogni fog a a máz a fogaink alatt:D ha még sincs otthon akkor a kakaóport később adjuk hozzá, mert mire a cukor elolvad addigra a kakaópor megéghet.
Ő itt Mofli:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése