2010. október 26., kedd

Sajtos ropogós

Kedvenc sós sütim. Mindig nagy adagot gyúrok be, mindet felcsíkozom, és lefagyasztom őket. Így ha váratlan vendég jön 15 perc alatt isteni sós sütit varázsolok. A karácsonyról nem is beszélve. Olyankor annyi mindennel kell foglalkozni: Bejgli, mézeskalács, az ünnepi asztal, a teríték a fa feldíszítése.. A sóssal nem kell, csak kiveszem a fagyóból megsütöm és készen is van:)

Hozzávalók
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál sütőpor (elhagyható)
  • 20 dkg tejföl

Elkészítés

A vajat elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a sót, sütőport, sajtot, majd az egészet egyneművé gyúrjuk a hideg tejföllel. 30 percet pihentetjük a hűtőben. Ezután fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tojással lekenjük és megszórjuk sajttal. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.

A képen is látható hogy bármivel megszórhatjuk amit szeretünk. Az én kedvencem a köménymag, de tehetünk rá lenmagot, mandulát, mákot, szezámmagot. Ki mivel szereti:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése