Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a töltelékhez
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd beraktam a hűtőbe.
A sütőt előmelegítem 160 fokra a tepsit kivajazom, morzsázom, az almákat mosom, pucolom, majd lereszeltem. Kinyomkodtam a levét, hozzáadtam a meggyet, a diót a vaníliát és a fahéjt, a cukrot még nem!
Ezután a tésztát elfeleztem, sütőpapíron nyújtottam ki mert nagyon vékonyra kell és nagyon könnyen elszakad. A papírt nem tettem alá hanem a tésztát fordítottam a tepsire:) Eztán a töltelékhez adtam a cukrot a résztára helyeztem, úgy hogy kb 5 cm szélét hagytam minden oldalán hogy tutira ne folyjon ki. Ezután a sütőpapír segítségével beborítottam a az egészet a tészta másik felével, a széleket lenyomkodtam Lekentem tojás sárgájával a villa hátuljával becsíkoztam, megszurkáltam a tetejét és 160 fokon 45-55 perc alatt készre sütöttem.
- 25 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 mokkáskanál vanília paszta vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál tejföl
- csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez
- 1,2 kg alma (ez megpucolva, levét kinyomkodva kb 550 g)
- 30 dkg meggy
- 9 dkg dió
- 10 dkg baracklekvár (5 evőkanál)
- fahéj ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás cukor vagy vanília paszta 1 mokkáskanálnyi
- 10 dkg kristálycukor
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd beraktam a hűtőbe.
A sütőt előmelegítem 160 fokra a tepsit kivajazom, morzsázom, az almákat mosom, pucolom, majd lereszeltem. Kinyomkodtam a levét, hozzáadtam a meggyet, a diót a vaníliát és a fahéjt, a cukrot még nem!
Ezután a tésztát elfeleztem, sütőpapíron nyújtottam ki mert nagyon vékonyra kell és nagyon könnyen elszakad. A papírt nem tettem alá hanem a tésztát fordítottam a tepsire:) Eztán a töltelékhez adtam a cukrot a résztára helyeztem, úgy hogy kb 5 cm szélét hagytam minden oldalán hogy tutira ne folyjon ki. Ezután a sütőpapír segítségével beborítottam a az egészet a tészta másik felével, a széleket lenyomkodtam Lekentem tojás sárgájával a villa hátuljával becsíkoztam, megszurkáltam a tetejét és 160 fokon 45-55 perc alatt készre sütöttem.
zabalnivalo :D
VálaszTörlés